top of page

Новини от градината

Тук можете да видите част от отзивите в медиите за Ботаническа градина "Борика"

МАЛКИ ИСТОРИИ, БНТ:Историята на Ясен,за когото природата е Бог

site.jpg

Интервю

“Повечето съвременни хора напълно са изгубили връзка с природата”

Разговор с Кристина Ликова

Botanicheska_gradina_225_03.jpg

Ботаника за душата | EVA.bg

Да създадеш частна ботаническа градина, събрала над 550* растителни вида от пет континента, е занимание ексцентрично, което по би подхождало на английски аристократ. Но има хора у нас, благородници по душа, влюбени в природата и нейната красота.

14.jpg

5 континента си дават среща в земния рай на Борика

Наближи ли уикенд, редовно започваме да се питаме къде да избягаме от градската суетня. Искаме хем да е наблизо, хем да е спокойно, на чист въздух, да е интересно и т.н. Ботаническа градина "Борика" е всичко това - с допълнението, че ще се насладите и на невероятна красота. Само на 50 км от София, в село Борика, може да се потопите в невероятния цветен оазис, създаден от младия географ Ясен Иванов, а децата ви да поиграят на воля, изследвайки жаби, златни рибки, водни охлюви, насекоми и др. 

Ясен и неговият цветен свят

Дипломираният географ и еколог е направил от двора на дядо си ботаническа градина - за своя душа и за радост на хората

Концерт на дует Авигея в Ботаническа градина "Борика"

През септември 2020 г., градината беше домакин на космическия концерт на Сибина Раденкова и Александра Василева от дует "Avigeya Voices". Те изпълниха въздуха с дух, душа, музика, свят, вселени, космос, галактики от изключителност, каквато само техните гласове са способни да създадат.

bottom of page